Björkelundsstugförening en ideell förening i tiden

Föreningen består av 28 medlemmar. Föreningen är ägare till Hossmo 1:1

Ideell förening är enligt svensk associationsrätt en sammanslutning, som inte
både bedriver ekonomisk verksamhet och syftar till att främja sina medlemmar 

 

Det finns ingen specifik lag som bestämmer hur en ideell förening ska vara utformad eller hur den ska verka. Det finns dock en stark tradition och praxis i Sverige om hur en ideell förening bör vara uppbyggd. Det som främst kännetecknar denna tradition är att föreningen ska vara uppbyggd i enlighet med demokratiska principer. Detta innebär att årsmötet är det högst beslutande organet som väljer en styrelse som leder arbetet mellan föreningsstämmorna. En annan central princip är att föreningen ska vara öppen.Föreningen har sina egna stadgar som är beslutad på stämma..

cropped-15b67b960682c3243c17d69af3636d2c859db81b3.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Björkelundsstugförening en ideell förening i tiden

  1. Pingback: sex

Lämna ett svar